Стенли посети тренировъчната база на Вила


П. Пенков

Българският капитан на Астън Вила Стилиян Петров посети за първи път тренировъчната база на клуба, след като разбра тежката си диагноза - остра левкемия. От този ден насам Стенли се подлага на редовно лечение, което за начало цели да спре развитието на опасната болест. Капитанът е намери сили да присъства на занимания на "Бодимур Хийт", за да поздрави мениджъра, съотборниците си и целия щаб на клуба.

"Стилиян ни посети на тренировъчното игрище, като изглеждаше позитивно настроен за това, което се случва с него и коварната болест. Беше прекрасно чувство да го видим. Той свали шапката си, под която се разкри обръсната му глава, но изглеждаше добре. Сигурен съм, че е напълно сигурен в добрия край и справянето с диагнозата," сподели помощния треньора на Астън Вила - Гордън Коуънс.



"Този позитивизъм се отразя и върху останалите момчета, които застават напълно зад неговата кауза. В името на Стилиян трябва да измъкнем клуба в положението, в което се намира в момента. През следващата седмица ни предстои труден сблъсък със Съндърланд, а по-късно и с борещия се за оцеляване Болтън," добави Коуънс.

158