Продължават да пристигат противоречиви съобщения за Тевес


Н. Гавазов

Продължават да пристигат противоречиви съобщения за нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес, но по всичко изглежда, че историята с напускането на аржентинския национал на „Етихад Стейдиъм" е близо към своя край. Както е известно, в края на миналата седмица Милан напусна борбата за подписа на скандалния футболист и по този начин в борбата за нападателя останаха единствено ПСЖ и Интер.

Sky Italia информира тази вечер, че Интер планира да включи в своята оферта за Тевес 5,8 милиона паунда, които „гражданите" все още не са изплатили за трансфера на Марио Балотели. „Нерадзурите" смятат да опростят това задължение на Сити, като сумата, прибавена към първоначалното предложение от 20,7 милиона паунда ще нарасне до 26,5 милиона в британска валута, което значително ще увеличи шансовете на италианците да получат аржентинеца.

В същото време Agence France Presse информира, че Манчестър Сити е готов да отдаде Тевес на ПСЖ срещу 25 милиона паунда, плюс още 5 милиона като бонуси. Според агенцията, двата клуба вече са се разбрали помежду си.

Динамиката на събитията около Тевес е толкова голяма, че докато световните медии разпространяваха това съобщение, Манчестър Сити излезе със съобщение, в което опроверга, че се водят преговори с френския гранд относно трансфера на аржентинеца: „Тази информация не отговаря на действителността. Манчестър Сити не е получавал предложение от ПСЖ за Карлос".

 

85