Милан прекрати преговорите за трансфера на Тевес


Н. Гавазов

Сагата с нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес претърпя неочаквано драматичен обрат. Според информация на Sky Italia, Милан прекрати изненадващо преговорите за трансфера на аржентинския национал, с което събитията около скандалния футболист станаха повече от драматични. "Алешандре Пато остава в Милан, Тевес няма да дойде в отбора", това заяви Адриано Галиани в интервю по телефона с Джанлука Ди Марцио от Sky.

Както е известно, днес вицепрезидентът на „росонерите" Адриано Галиани представи на ръководството на „гражданите" ново, по-добро предложение за техния играч, в което цената за откупване на трансфера на Тевес бе увеличена с 3 милиона евро. Малко след това съобщение последва изказване на президента на Интер Масимо Морати, че Интер е загубил битката за нападателя и според думите на боса, нападателя ще пристигне в Милан.

Френската информационна агенция AFP пък в ранните часове на днешния следобед разпространи новината, че Пато и ПСЖ са се разбрали за трансфера на бразилеца, който се е съгласил да подпише договор за три и половина години с френския клуб. Според неофициална информация, с получените средства от продажбата на Пато Милан ще финансира покупката на Карлос.

Всичко това предвещаваше благоприятен край на преговорите между Манчестър Сити и Милан относно преминаването на Тевес на „Сан Сиро". Точно когато световните медии очакваха да бъде официално обявен успешния край на разговорите, последва ново съобщение, този път от Италия.

В официално изявление, публикувано на страницата на Милан, Пато заяви, че няма намерение да ходи никъде и неговият дом си остава Милан.

Милан е моят дом. Аз не искам да прекъсна кариерата си в „росонерите" след като спечелих първите си два трофея с тази фланелка. Искам да допринеса за дописването на историята на Милан и за бъдещия успех на този клуб, намирам се в перфектна хармония с всичко. Тази радост ми дава нужната енергия, за да посрещна бъдещите мачове с повече ентусиазъм, с желание за победа и да вкарвам голове. Днес е специален ден за мен. Благодаря на премиера Берлускони, клуба и феновете, които винаги са вярвали в мен", се казва в изявлението на Пато, публикувано на официалната страница на Милан.

Научавайки за решението на Пато да не напуска Милан, Галиани моментално е прекратил преговорите с Манчестър Сити. Всичко, което се случи в днешния ден означава само, че сега историята около Тевес поема в друга посока, а именно, че Интер ще може спокойно да започне преговори със Сити за трансфера на аржентинеца.

 

92