Сити изнесе лекция на Уайт Харт Лейн (видео)


И. Ангелов

Отборът на Манчестър Сити се саморазправи със съпротивата на столичаните от Тотнъм, вкарвайки 5 попадения, срещу само 1 на сметката на домакините в срещата. След изключително равностойно начало, вещаещо футболен празник с много голове, владението на играта премина изцяло в ръцете на "гражданите", които унижиха Тотнъм на собствен терен.

Първото попадение падна в 34-ата минута - вкара го Един Джеко. Асистенцията бе на новото попълнение на тима Самир Насри, който предостави изключително подаване. 7 минути по-късно втора асистенция записа същият футболист, и отново гол вкара Джеко, но този път с глава. Действията на футболистите на Сити принудиха Хари Реднап да направи промени на почивката, като той вкара в игра Том Хъдълстоун на мястото на Нико Кранчар.

Това не промени много нещата на терена и Сити продължи да налага контрол. В 55-ата минута Джеко оформи своя хетрик, а четвърти гол добави Кун Агуеро 5 минути по-късно. При това положение Насри оформи третата си асистенция в мача. В този момент от Манчестър Сити започнаха да намаляват темпото и това даде шанс на Тотнъм.

Ван дер Ваарт асистира от корнер за гол с глава на Кабул. За нещастие на домакините Ван дер Ваарт получи травма и трябваше да излезе, но тъй като трите смени бяха използвани от Реднап, Тотнъм трябваше да довърши мача с играч по-малко. Това отново даде предимство на Сити и в края на мача Джеко вкара четвърто попадение на сметката си и 5-то в мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



238