Уигън ще нанесе второ поражение на Суонзи в елита


П. Пенков

Суонзи - Уигън
Стадион: "Либърти", Суонси
Дата: 20.08.2011
Час: 17:00
Съдия: Фил Дауд


В предпоследна среща от съботния ден от втория кръг на английската Висша лига, новакът Суонзи Сити посреща Уигън Атлетик на стадион "Либърти". Домакините са последни във временното подреждане, след като станаха "жертва" на новата селекция на Роберто Манчини в Манчестър Сити. Суонзи претърпя загуба с 4:0 при гостуването на "Етихад Стейдиъм", като две от попаденията на гражданите бяха дело на новото лятно попълнение на тима - Серхио Агуеро, който пристигна в клуба от Атлетико Мадрид за сумата от 39 милиона паунда.

Капитанът на домакините Гари Монк може да не вземе участие в предстоящата среща с Уигън. Бранителят пропусна гостуването на Манчестър Сити, поради проблеми със стъпалото, но изигра 90 минути за резервите през тази седмица. Мениджърът на тима Брендън Роджърс разчита на Монк да вземе крайното си решение дали ще може да играе срещу Уигън. Левият бранител Нейл Тейлър е на разположение, след като изтърпя наказанието си за три срещи, след като получи червен картон в плейофа срещу Нотингам Форест.

Уигън спечелиха точка в предния кръг, когато записаха равенство 1:1 у дома срещу другия новак във Висшата лига - Норич Сити. В тази среща съставът на Роберто Мартинес изпитваше проблеми при задържането на топката в свое притежание, като главно разчиташе да намира противниковата врата използвайки далечни удари, които затрудняваха младия страж на Норич - Джон Руди. С тази спечелена точка на "DW Стейдиъм" Латикс зае седмата позиция в класирането, с еднакви показтели с Ливърпул, Съндърланд и Норич Сити.

Защитникът на Уигън Стивън Гохоури няма да може да помогне на тима при гостуването на Суонзи, поради проблеми с прасеца. Мениджърът Роберто Мартинес заяви, че ще заложи на Хюго Родайега в атака, въпреки че той не е напълно възстановен след участието си с националния отбор на Колумбия на турнира Копа Америка. Антолин Алкарас, който достигна до финала на надпреварата с тима на Парагввай, може би ще намери място в титулярния състав. Джеймс Маккарти изпитва болки в глезена си, като вероятно няма да се появи в игра срещу Суонзи.

Прогноза: Суонзи Сити - Уигън 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Суонси:

16 юли Порт Талбот - Суонси 1:3 (Приятелска среща)
27 юли Суонси - Интер Баку 3:1 (Приятелска среща)
03 август Суонси - Селтик 2:0 (Приятелска среща)
06 август Суонси - Бетис 1:0 (Приятелска среща)
15 август Манчестър Сити - Суонси 4:0 (Висша лига)

Уигън:

24 юли Ал Аин - Уигън 0:0 (Приятелска среща)
27 юли Ал Ахли - Уигън 0:2 (Приятелска среща)
31 юли Престън - Уигън 1:3 (Приятелска среща)
07 август Уигън - Виляреал 1:0 (Приятелска среща)
13 август Уигън - Норич 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Суонси - Уигън

5 мача
1 победа за Суонси
1 равенство
3 победи за Уигън
Голова Разлика: 8:4 за Уигън


Коефициенти от bet365:
Суонси - 2.10
Равен - 3.30
Уигън - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Суонси - 2.00
Равен - 3.20
Уигън - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
126