Брайтън надигра Ман Юнайтед


И. Ангелов

Брайтън посрещна Манчестър Юнайтед за срещата от втория кръг на английската Висша лига. Днес "чайките" поведоха пред своята публика преди да нацелят греда и да допуснат противника обратно в мача, а след това и ВАР лиши "червените дяволи" от втори гол заради засада, преди в 96-ата минута Жоао Педро да донесе победата на домакините с 2:1.

В 32-ата минута след равностойна игра от двете страни се стигна до 1:0 когато Митома от фланга пусна остра топка по земя и Уелбек с шпагат успя да достигне за да я вкара в празната врата. Това е трети гол в двата кръга до тук за нападателя в лигата.

В началото на втората част Уелбек бе намерен и на втория етаж, но нацели горната греда на Онана. Далот пък изби удар на Милнър от гол-линията.

Така в 60-ата минута Мазрауи намери Амад Диало от дясно, той навлезе диагонално, финтира човека срещу себе си и стреля за 1:1. Малко след това резервата Гарначо бе намерен от Бруно на чисто положение и неговият удар достигна мрежата, но докосна Зиркзее в засада сантиметър преди линията и това бе засада.

Последваха размествания в състава на Тен Хаг и той изпусна контрола над топката. Така в 96-ата минута Жоао Педро бе намерен в полето непокрит и с глава матира Онана за 2:1 от непосредствена близост.

107