Арсенал даде опция на Кивиор за напускане


И. Ангелов

Якуб Кивиор може да е на път да напусне Арсенал, тъй като английският отбор е близо до подписването на Рикардо Калафиори от Болоня. Съобщава се, че според Gazzetta dello Sport действащият шампион на Серия А Интер търси защитник с ляв крак и се оглежда за условията на Кивиор. Клубът от северен Лондон наближава финализирането на трансфера на пробивната звезда на Болоня и Италия Рикардо Калафиори и ще плати трансферна сума от около 50 милиона евро (42 милиона паунда/55 милиона долара) до 54 милиона евро (46 милиона паунда/59 милиона долара) .

Полският защитник пристигна на "Емирейтс" през януари 2023 г. и през кампанията 2023-24 г. той се появи в 30 мача във всички състезания и записа 1594 минути. Пристигането на Калафиори вероятно ще доведе времето му да намалее още повече и тъй като полският национал желае да се премести от клуба в търсене на повече игрово време, Интер може да бъде идеална дестинация.

Смята се, че Калафиори е уговорил личните си условия с топчиите, включително петгодишен договор. Клубът се надява, че трансферът на 22-годишния играч може да бъде осъществен през следващите няколко дни. Първоначално Арсенал искаше да изпрати Кивиор в Болоня като част от сделката с Калафиори, но играчът не беше склонен да направи хода, тъй като искаше по-голям отбор. 

Отборът на Микел Артета е готов да отпътува за Съединените щати през следващата седмица, където трябва да играе предсезонни приятелски мачове срещу Борнемут, Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

49