Трансферни новини за 03.08


Н. Гавазов

Днешният ден се оказа твърде богат откъм трансферни новини - започна с мениджъра на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, който пред френски журналисти каза, че няма нищо против Бербатов да играе за ПСЖ. По-късно се оказа, че шотландският специалист не е разбрал въпроса на французите. По всичко изглежда обаче, че Ливърпул и Нюкасъл почти се разбраха за трансфера на Хосе Енрике, който не желае да играе повече за „свраките", но изрази намеренията си не толкова скандално, както съотборника си Джоу Бартън, от чиито услуги се интересуват десет клуба (според неговия агент). Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Сър Алекс Фъргюсън хвърли съмнение върху бъдещето на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед, след като изказа предположение, че българинът може да напусне „Олд Трафорд". Шотландският специалист даде интервю след снощния благотворителен мач в Монако срещу Олимпик Марсилия, в който воденият от него отбор загуби с 2:8. Френски телевизионен журналист попита мениджъра на Юнайтед може ли Бербатов да играе за ПСЖ, ако столичани са заинтересувани от нападателя.

- Дебютантът във Висшата лига на Англия Суонзи Сити завърши трансфера на 26-годишният нападател на Мидълзбро Лирой Лита. С играчът бе подписан тригодишен договор, а сумата по сделката е за 1.75 милиона паунда.

- Мениджърът на Фулъм Мартин Йол потвърди, че Бирмингам е отклонил отправеното им предложение за покупката на нападателя Камерън Джером. Специалистът заяви, че офертата е била реалистична и няма намерение да подава друга оферта.

- Ливърпул е близо до привличането на защитника на Нюкасъл Хосе Енрике, съобщава новината в днешния си брой Daily Mirror. Според изданието, двата клуба водят преговори и са много близо до подписване на договор, след като доближиха позициите си в тях. Очакванията са, че сумата по сделката ще бъде за около 5 милиона паунда. Ако трансферът на испанеца се окаже факт, той ще бъде вторият бивш играч на „свраките", който за по-малко от година пристига на „Анфийлд".

- Британските таблоиди дружно се опитват да ни убедят, че мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини се опитва да убеди ръководството на клуба да предприеме действия, с които да замени Карлос Тевес за нападателя на Интер Самуел Ето'о.

- Манчестър Сити се опитва да подпише с крилото на Тотнъм Арън Ленън и е готов да предложи като част от сделката нападателя Емануел Адебайор.

- В същото време испанското издание Sport твърди, че Адебайор е пред трансфер в Реал Мадрид.

- Ръководството на Арсенал включи Сеск Фабрегас и Самир Насри в специална фотосесия, която е част от серията официални снимки в навечерието на предстоящия старт във Висшата лига на Англия.

- 28-годишният защитник на Евертън Фил Ягиелка е съобщил на свои приятели, че дори неговия клуб се договори с Арсенал за трансфера му, той не се интересува от кариера на „Емирейтс".

- Мениджърът на УБА Рой Ходжсън потвърди, че продължава да е заинтересован от услугите на бившия полузащитник на Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс, но предупреди, че договор ще бъде подписан, след като играчът бъде подложен на щателен медицински преглед.

- Съндърланд е отправил запитване за крилото на Манчестър Сити Шон Райт-Филипс, съобщи www.skysports.com. 29-годишният играч вече заяви, че е щастлив да се бори за своето място в Сити. Въпреки това редица клубове имат желание да си осигурят неговия подпис, като се говори, че интерес към Райт-Филипс проявяват също Болтън и Уигън. Тепърва обаче предстои да видим дали състезателят ще напусне "Ийстландс", или ще остане и ще се бори за своето място в тима на Роберто Манчини.

- Неуспешно завърши опита на КПР да вземе под наем защитника на Манчестър Сити Онуоху.

- Суонзи Сити потвърди, че е позволил на 33-годишният испански нападател Пиндадо да напусне клуба.

- Френският полузащитник Стед Малбранк приключва 10-годишния си престой в Англия, за да се завърне отново в своята родина. 31-годишният играч на Съндърланд ще премине в клуба от Лига 1 Сен Етиен. Днес Малбранк премина медицински тестове при Зелените, като трябва да се уточнят само още няколко подробности, преди сделката да бъде завършена.

- Интер остава категоричен, че полузащитника Уесли Снайдер няма да бъде продаден на шампиона на Висшата лига на Англия Манчестър Юнайтед. Както е известно, холандският национал в момента се намира със своя отбор в Пекин, където този уикенд ще излезе срещу градския съперник Милан в мач за Суперкупата на Италия. Според спекулациите в медиите, мачът ще бъде последен за Снайдер с екипа на „нерадзурите", който е силно желан като наследник на Пол Скоулс.

- Невероятен трансфер готви английският Челси, съобщава новината Football Italia. Според изданието, „сините" ще се опитат да привлекат в редиците си нападателя на Милан Алешандре Пато, предлагайки за бразилския национал сумата от 20 милиона паунда. За да бъде по-мотивиран шампиона на Италия, лондончани ще предложат в добавка и двама опитни играчи, в случая става дума за Калу и Анелка.

- Нападателят на Астън Вила Емил Хески отговори с отказ на поканата на мениджъра на Лестър Свен Горан Ериксон да попълни състава на водения от шведският специалист отбор, съобщава новината Sky Sports. Както е известно, бившият английски национал започна своята кариера именно в този клуб преди да отиде в Ливърпул, Бирмингам и Уигън и очакванията на ръководството на „лисиците" бе, че 33-годишният футболист ще се съгласи да се завърне към родния си клуб.

- Шест клуба от Висшата лига на Англия вече са проявили интерес към изпадналият в немилост Джоу Бартън. Както е известно, в понеделник футболистът получи разрешение от шефовете си в Нюкасъл да си търси нов отбор с права на свободен трансфер, след като по-рано през лятото нападна в социалната мрежа Twitter ръководството на „свраките", обвинявайки го в лоша трансферна политика, която ще върне тима обратно в Чемпиъншип.

- Италианският гранд Ювентус продължава да бъде активен на трансферния пазар и според последните съобщения на пресата от Апенините, „Старата госпожа" се готви да усили своята защита чрез привличането на играча на Челси Алекс. Босовете на торинци смятат да получат бразилеца под наем за един сезон, с опция за закупуване на пълните му права, уверява тази сутрин Tuttosport.

- Агентът на Роман Павлюченко смята, че един от футболистите, които ще бъдат продадени това лято е Питър Крауч. Както е известно, интерес към 30-годишният футболист проявиха от Сток Сити, Съндърланд и Евертън, но до този момент официални преговори относно бъдещето на английския национал все още няма.

- Очаква се Барселона да поднови офертата си за капитана на Арсенал Сеск Фабрегас, след като Пеп Гуардиола призна, че в момента му липсва само един играч. Ккато е известно, европейският клубен шампион преследва от две години испанският национал, който също изрази своето желание да се завърне към клуба от своето детство. Лондончани вече отхвърлиха една оферта от 26 милиона паунда от Барселона за Фабрегас това лято, а председателят на английския гранд Питър Хил-Ууд заяви, че друга оферта също е била отклонена.

 

98