Трансферни новини за 02.08


Н. Гавазов

Спекулациите около евентуалното преминаване на Димитър Бербатов във френският ПСЖ започват отново да набират сила, след като в днешният си брой Mirror твърди, че клубът от Лига 1 готви официално предложение за българина. Същото издание твърди, че Интер и Юнайтед са се разбрали относно трансферната цена на Уесли Снайдер и сега остава единствено холандецът да се съгласи на значително намаление на седмичната си заплата, за да стане факт сделката. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Арсенал, Тотнъм и Сток Сити ще се опитат да се възползват от ситуацията с Джоуи Бартън и да закупят полузащитника на Нюкасъл. Както е известно, вчера ръководството на „свраките" обяви играча за продажба с права на свободен трансфер, въпреки, че на Бартън му остава още една година до края на действащия договор с клуба от „Сейнт Джеймсис Парк". Играчът очевидно разяри шефовете си след последните отправени критики към тях в социалната мрежа, обвинявайки, че не мислят за отбора, а само как да печелят пари от продажбата на футболисти.

- Уест Бромич официално обяви, че е привлякъл в редиците си 32-годишният унгарски полузащитник Золтан Гера, който по-рано напусна Фулъм с права на свободен агент. С играчът е сключен договор за две години, с опция той да бъде продължен с още една.

- Уелският нападател на Манчестър Сити Крейг Белами се отказа от възможността да продължи своята кариера в Селтик. Както е известно, шотландският клуб се опита да се възползва от ситуацията около играча и да получи под наем 32-годишният футболист, но самият Белами не е съгласен на подобен вариант и поиска дългосрочен договор с „детелините", но проблемът е, че шотландците не са в състояние да заплатят исканите от Сити шест милиона. Уелсецът вече игра в глазгоуския клуб преди шест години, като тогава бе преотстъпен на тима от Нюкасъл Юнайтед.

- След като, намиращият се в сферата на интересите на Тотнъм Мирло Вучинич смени клубната си принадлежност, преминавайки в Ювентус, мениджърът на Юшпорите" Хари Реднап е насочил своето внимание към Фернандо Лоренте от Атлетико Билбао.

- В днешният брой на Daily Mirror очевидно е акцентирано на материали със сензационно съдържание. Изданието отново повдига големи въпросителни относно бъдещето на нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов на когото остава само една година до края на договора с „червените дяволи". Изданието уверява, че ПСЖ отново е насочил своето внимание към българина и е готов да заплати за голмайстора на Висшата лига на Англия сумата от 18 милиона паунда.

- 23-годишният нападател на Бока Хуниорис Пабло Муче се надява да продължи своята кариера в английската Висша лига. Както е известно, миналото лято играчът бе пред трансфер в Бирмингам, а сега интерес към него има от страна на УБА.

- Сток Сити е готов да направи удивително предложение в размер на 9 милиона паунда за 24-годишният нападател на Арсенал Никлас Бендтнер.

- Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани даде да се разбере, че италианският клуб може да направи предложение за покупката на полузащитника на Ливърпул Алберто Акуилани.

- Според информация на някои медии, Уигън е спечелил битката за подписа на полузащитника на Уулвс Дейв Джонс, от чийто услуги се интересуваше също така Бирмингам.

- Наставникът на изпадналия в Чемпиъншип Бирмингам - Крис Хютън осъществи седмото си лятно попълнение, подписвайки двегодишен договор с 25-годишният защитник на САЩ Джонатан Спектър.
В следващите няколко дни ръководството на Манчестър Сити има намерение да изпрати в офисите на Арсенал официално предложение за покупката на полузащитника на Арсенал Самир Насри, съобщава новината Daily Mail.

- 24-годишният вратар на Манчестър Сити Джо Харт ще започне сезона с нов договор, съобщава новината Sky Sports. Както е известно, по-рано през лятото се появи информацията, че английският национал ще подпише нов петгодишен контракт с "гражданите" и изглежда, че двете страни са достигнали до консенсус. Според Sky Sports, стражът е обвързал бъдещето си със Сити в дългосрочен план и ще остане на Ийстландс до 2016 година.

- Интер прие предложението на Манчестър Юнайтед относно трансфера на Уесли Снайдер и холандският полузащитник може да се присъедини към отбора на Сър Алекс още тази седмица, съобщава новината в днешния си брой The Mirror. Според изданието, в края на миналата седмица „червените дяволи" са отправили официална оферта за играча и представители на „нерадзурите" са се съгласили на предложената цена от 30 милиона паунда. Английският гранд е получил разрешение да преговаря със Снайдер и се очаква те да започнат в близките дни.

- Асистентът на Хари Реднап в Тотнъм - Кевин Бонд се опита да разсее страховете на феновете на „шпорите", че клуба може да се раздели с Лука Модрич и заяви, че хърватският национал няма да се продава. Както е известно, в понеделник сутрин Бонд изрази своите опасения от евентуалното напускане на Модрич, заявявайки, че „всеки играч си има цена", с което предизвика спекулации в пресата, че най-големият преследвач на хърватина - Челси, готви трета оферта за полузащитника.

 

92