Галас разкритикува защитниците на Челси


Н. Гавазов

Бившият играч на Челси Уилям Галас разкритикува защитниците на отбора на Маурисио Почетино.

Миналата събота Челси допусна два пъти срещу Бърнли, който игра с десет човека, и в резултат трябваше да се задоволи с равенство срещу аутсайдера от Висшата лига (2:2).

Галас беше шокиран от представянето на защитниците на Челси, особено на своя сънародник Беноа Бадиашиле, закупен от Монако за £33 милиона през януари 2023 г.

"Бранителите трябва да са по-силни и това е проблем според мен. Някои от тях не са достатъчно добри, за да играят за Челси. Разместването на играчи в задната линия всяка седмица е проблем.

Те не се представят. Те не правят това, което трябва да правят и това е неприемливо. Те са преди всичко защитници, така че трябва да се защитават много добре. Те трябва да защитават своя вратар.

Когато погледнете първия гол, който допуснахме срещу Бърнли, реакцията и движението на Бадиашиле накараха да изглежда, че се страхува от топката. Преди имахме двойка Джон Тери и Рикардо Карвальо и с тях никога не бихме допуснали такива голове.

С играчи като Тери се борихме и дадохме всичко от себе си, за да попречим на противника да отбележи гол. Виждате, че им липсва Тиаго Силва. В задните четирима или петима имате нужда от опит. Играчите, които играят в момента, не са готови и никой от тях не е лидер“, заяви Галас.

99