Челси на финал след погром над Мидълсбро


И. Ангелов

Челси посрещна Мидълсбро във втория кръг от полуфиналната фаза на Купата на лигата. Днес на "Стамфорд Бридж" домакините спечелиха с 6:1 без особено напрежение и с общ резултат от двата кръга 6:2 се класират на финал, където ще чакат утрешния ден и развитието на полуфинала между Фулъм и Ливърпул.

В 15-ата минута днес до 1:0 се стигна след добра атака на Чилуел, Стърлинг и Броха, довела до автогол на Хаусън преди удара на последния. В 29-ата минута Енцо Фернандез удвои от близо за 2:0, и подобен гол за 3:0 вкара Дисаси в 36-ата за 3:0.

В 42-ата минута техничен гол вкара и Коул Палмър за 4:0, с което полувремето завърши при само два удара за противника. След паузата Челси не бързаше, но към края вкара нови 2 гола. Първо Палмър в 77-ата минута отново се разписа за 5:0, преди Мадуеке да се включи в полето в 81-ата минута и да фалцира в далечния ъгъл за 6:0.

Малко след това Мат Крукс вкара красив гол като продължи центриране от ляво за Мидълсбро, но страничният рефер посочи засада. Това не отказа гостите и почетно попадение вкара Морган Роджърс в 88-ата минута, когато от границата на наказателното поле той фалцира ниско и далеч от вратаря за 6:1.

397