Трансферни новини за 13.07


Н. Гавазов

Противоречиви новини пристигат относно евентуалното напускане на Интер от страна полузащитника Уесли Снайдер. След като вчера техническият директор на „нерадзурите" Бранка заяви, че холандецът не се продава, днес стана ясно, че делегация водеха от изпълнителният директор на Юнайтед Дейвид Гил се намира в Милано, за да преговаря за 27-годишният плеймейкър. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Както заяви техническия директор на Челси Майкъл Еменало, клубът няма да търси заместник на травмирания Майкъл Есиен, тъй като отбора е добре комплектован със звездни играчи.

- Наставникът на КПР Нийл Уорнък осъществи втори за днес трансфер, привличайки 32-годишният Кирън Дайър. Бившият английски национал напусна Уест Хем като свободен агент.

- 24-годишният нападател на УБА Ишмаел Милър отказа да премине под наем в Милуол и обеща, че ще се бори за титулярно място в състава на Рой Ходжсън.

- Делегация водена главния изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил е пътувала до Милано, за да финализира сделката за Уесли Снайдер, съобщи преди малко горещата новина авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Според информацията, представителите на 19-кратни шампиони на Англия са пристигнали в Италия във вторник вечер, за първата среща с директорите на Интер и са останали в Милано и днес, за да продължат преговорите за 27-годишния плеймейкър.

- Дебютантът Суонзи Сити продължава активната си дейност на трансферния пазар и според последни съобщения е насочил своето внимание към 26-годишния вратар на Нотингам Форест и националния отбор на Северна Ирландия Лий Кемп.

- 30-годишният норвежки защитник Йон Арне Рийзе извърши удивително завръщане в английския футбол, подписвайки 3-годишен договор с Фулъм.

- Бранителят на Тотнъм Майкъл Доусън опроверга статията на "The Sun", според която той обмисля бъдещето си в лондонския клуб. Както знаем, наскоро се заговори, че 27-годишният футболист е изразил своето възмущение от предложеното му увеличение на заплатата. Доусън не е сред най-високоплатените състезатели на "Уайт Харт Лейн", въпреки че през януари 2010 г. той удължи контракта си с пет години и в отсъствието на Ледли Кинг носи капитанската лента на отбора.

- Наставникът на Уулвс Мик Маккарти осъществи своето трето попълнение през сегашното лято, подписвайки с 28-годишният защитник на Бирмингам Роджър Джонсън. С играча, който беше следен от дълго време е сключен четири-годишен контракт.

- Наставникът на КПР Нийл Уорнък привлече 29-годишният нападател Джей Ботройд. Играчът пристига с правата на свободен агент и подписа 3-годишен договор.

- Блекбърн започна преговори с 29-годишният аржентински нападател Мариано Павоне, който е свободен агент, след края на договора му с Бетис.

- Лестър Сити обяви, че е завършил сделката с привличането на защитника на Ливърпул Пол Кончески, подписвайки тригодишен договор с играча, съобщи официалният сайт на „лисиците". Сумата по трансфера остава неизвестна. 30-годишният футболист успя да си спечели репутацията на един от най-обещаващите защитници в Англия по време на периода, който изкара в Чарлтън Атлетик, а също така и по-късно в Уест Хем, Фулъм и накрая в Ливърпул.

- Хърватският полузащитник на Тотнъм Лука Модрич излетя днес със състава на Тотнъм за Южна Африка, където отбора на Хари Реднап ще проведе три контролни мача в рамките на предсезонната подготовка на отбора. Бъдещето на играча остава неясно.

- Сток Сити се интересува от подписа на 29-годишния полузащитник на Болтън Мат Тейлър, чийто договор със сегашния му клуб изтича следващото лято.

- Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю заяви, че е много разочарован от отказа на Хосе Енрике да подпише нов договор с клуба и не изключи вероятността, испанецът да напусне отбора.

- Едновременно с това, Пардю заяви, че няма да застава на колене пред турският нападател на ПСЖ Мевлут Ердинч.

- Капитанът на Челси Джон Тери посъветва наставника на тима Андре Вилаш-Боаш да привлече на „Стамфорд Бридж" защитника на Болтън Гари Кейхил.

- 19-годишният нападател на Манчестър Сити Джон Гудети най-вероятно ще остане в клуба.

- Sky Sports News оповестява, че от Челси не са отправяли оферта за халфа на Нюкасъл Шейк Тиоте. Преди това се беше прокраднала информация, според която лондончани бяха направили запитване за футболиста на Свраките след контузията на Микаел Есиен. Ганайският полузащитник на Челси ще пропусне голяма част от есенния дял на предстоящата кампания, след като той скъса коленни връзки.

- Треньорът на Реал Мадрид - Жозе Моуриньо призна, че Кралският клуб е по-вероятно да подпише с Емануел Адебайор, отколкото с Неймар и Агуеро. Както е известно, португалският специалист даде вчера началото на надпреварата за нов нападател, след като обяви, че иска да добави повече огнева мощ в отбора си.

- Полузащитникът на Арсенал Джек Уилшър призова своя съотборник Сеск Фабрегас да се прояви „като мъж" и да остане на „Емирейтс". Както е известно, сагата с възможния трансфер на капитана на „артилеристите" в Барселона се разгоря отново с пълна сила и през това лято и ако миналата година лондончани успяха с големи трудности да запазят звездата си, то сега по всичко изглежда, че испанският национал ще се раздели с настоящия си клуб.

 

88