Трансферни новини за 27.06


Н. Гавазов

Арсенал, който се съгласи да продаде своя капитан Сеск Фабрегас на Барселона, се готви за нов клубен рекорд, предлагайки 18 милиона за друг испанец - полузащитникът на Валенсия Хуан Мата. В същото време Сър Алекс продължава с обновяването на състава на „червените дяволи" и след привличането на Фил Джоунс и Ашли Йънг, сега е на път да направи това и с вратаря на младежкия национален отбор на Испания и Атлетико Мадрид Давид де Хеа. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- По последни съобщения, вратарят на Атлетико Мадрид и младежкия национален отбор на Испания Давид де Хеа се намира в Англия и преминава медицински прегледи преди предполагаемия си трансфер в Манчестър Юнайтед.

- Вратарят на Ливърпул Пепе Рейна опроверга появилите се слухове във вечерните издания на Острова, според които той ще замести Де Хеа в Атлетико Мадрид, напомняйки, че е свързан с „мърсисайдци" посредством дългосрочен договор и добавяйки, че се чувства напълно щастлив на „Анфийлд".

- Бразилският страж на Рома Дони разкри причините за проваления му трансфер в Ливърпул. Според бразилеца, „мърсисайдци" са поискали от него понижение с 60% на сегашната му заплата - условия, което той не приел.

- Арсенал е готов да продаде капитана си Фабрегас, ако заинтересования от подписа му Барселона се съгласи да заплати трансферната стойност на играча.

- Агентът на 27-годишният румънски защитник на УБА Габриел Тамаш призна, че той преговаря с Лацио за евентуален трансфер на играча в отбора на „римскките орли" и изрази надежда, че в близко време сделката ще бъде завършена.

- Както съобщава Telegraph, Барселона е направила по-добро предложение за покупката на Сеск Фабрегас, като този път каталунците са предложили сумата от 31 милиона паунда.

- Президентът на Лил Мишел Сейду призна, че нападателят Жервиньо действително желае да премине в Арсенал, но клубовете все още не са постигнали съгласие относно трансферната му цена, което от своя страна бави сделката. Целта според френския бос е да бъде продаден 24-годишния футболист за „добри пари", с които след това да бъде закупен Пайе от Сент-Етиен. Както е известно, Арсенал вече отправи предложение в размер на 10, 5 милиона паунда, което бе отхвърлено и се очаква „артилеристите" да реагират с по-добра оферта.

- На фона на спекулациите за възможния трансфер на 35-годишния страж на Сток Сити Томас Сьоренсен в Уест Хем, вратарят заяви, че основната цел за него е да получава постоянна игрова практика, което се явява и условие при преговорите за преминаването му.

- Арсенал е готов да постави нов клубен трансферен рекорд, ако действително привлече в редиците си 23-годишният полузащитник на Валенсия Хуан Мата. Представители на лондончани, които са предложи вече 18 милиона паунда за играча, са се срещнали през уикенда с неговия агент Хуан Мата - старши.

- В същото време става ясно, че Интер е предприел действия, с които ще се опита да си осигури услугите на 23-годишният полузащитник на Велес Сарсфийлд Рикардо Алварес, от чийто подпис се интересуваше и Арсенал.

- Хондураският защитник на Селтик Емилио Исагире може да попълни редиците на Манчестър Юнайтед, съобщава The Daily Mail. Както стана известно вече, в началото на юли „червените дяволи" ще проведат разговори с шотландският гранд относно евентуалния трансфер на 26-годишния играч, чиято цена се смята, че е около 6,5 милиона паунда. Интерес към национала на Хондурас има също така от Нюкасъл, Ливърпул и Арсенал, но според специалистите, с най-големи шансове е отбора воден от Сър Алекс.

- Агентът на 25-годишният Серхио Рамос опроверга съобщенията, че играчът му смята да напуска „Сантяго Бернабеу" и обвини пресата в търсене на евтина сензация.

- Нюкасъл опроверга спекулациите, че смята да се раздели с Бартън.


- Според Mirror, Сър Алекс Фъргюсън е пуснал оферта от 15 милиона евро за младежа на Барселона Тиаго Алкантара, но най-вероятно до сделка няма да се стигне. Информацията не бе потвърдена от двата клуба.

- Челси, който проявява интерес към турския национал Арда Туран няма намерение да заплати исканите 20 милиона евро за звездата на Галатасарай, а предлага вариант, при който да даде на турците 8 милиона евро и в добавка Дидие Дрогба, съобщава информацията Daily Mail. Както е известно, истанбулският клуб проявяваше преди известно време интерес към нападателя от Кот д'Ивоар, а от друга страна Туран призна, че иска да играе в по-голям клуб.

- Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е замислил амбициозен троен трансфер, при който смята да привлече в редиците на „гражданите" 23-годишния полузащитник на Фиорентина Алесио Серчи, 20-годишният защитник на белградския Партизан Стефан Савич и 24-годишния вратар на АЗ Алкмар Серхио Ромеро.

- Френския Олимпик Марсилия се отказа от възможността да подпише с нападателя на Манчестър Сити Емануел Адебайор, като основната пречка е невъзможността да осигури заплата от 600 000 евро на месец за играча.

- Астън Вила се е примирил с евентуалното напускане на Стюарт Даунинг в посока Ливърпул и за негов заместник смята да привлече французина Шарл Н'Зобиа.

- Агентът на 27-годишният нападател на Рома и националния отбор на Черна гора Мирко Вучинич заяви, че неговият клиент не е заинтересован от предложението да продължи кариерата си в английския Блекбърн.

- Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап призна, че преди да закупи нови играчи, на него ще му се наложи да се раздели с някои от старите си футболисти.

 

99