Сър Алекс може да си позволи, когото иска през лятото


И. Ангелов

Собствениците на Манчестър Юнайтед са дали ясно да се разбере, че Сър Алекс Фъргюсън има трансферен бюджет, с който ще може да привлече колкото големи имена си поиска през летния трансферен прозорец. Според слуховете и The Guardian Фърги ще разполага с над 170 милиона лири. Ясно е, че 17 милионната покупка Давид Де Хеа от Атлетико Мадрид няма да е последното голямо име, което ще пристигне на "Олд Трафорд". Сър Алекс има "зелена светлина" да привлече най-добрите в спорта.

Фамилия Глейзър постоянно намекваше, че пред мениджъра има пари за харчене, но феновете постоянно поставят под въпрос този факт, след като клуба постоянно губи битките за привличането на най-големите имена в последните години. 

След като собствениците разбиха тавана на заплатите в клуба, позволявайки Уейн Рууни да получава 200 000 лири на седмица, за да не напусне, то Глейзър са спокойни и дават на Фъргюсън свобода в избора си на покупки тази кампания. Както е ясно, продажбата на Кристиано Роналдо и Карлос Тевес, създаде чувство във феновете на клуба, че дълговете на отбора нарастват и затова тима губи звездите си, а освен това и не успява да се пребори за нови качествени имена.

Това се подсилва и от факта, че се търсят млади таланти, които клубът да развие, като вземе за малко пари. В последните 14 години е привлечен само един футболист на възраст над 27 и струващ над 3 милиона - това е българският нападател Димитър Бербатов за 31 милиона. 

Според последни информации от Манчестър Юнайтед, клубът разполага с 113 милиона лири в банката. Източници от Юнайтед са цитирани от The Guardian : "Каквото иска Сър Алекс, това ще купи". Тези пари ще нарастнат до 170 милиона до края на лятото, след като се осребрят чековете от сезонните билети за новата кампания. 

178