Ливърпул търси подобрение с Борнемут


И. Ангелов

Ливърпул - Борнемут
Стадион: Анфийлд
Дата: 27.08.2022 г.
Час: 17:00 ч.

В понеделник вечер Ливърпул отстъпи с 2:1 в дербито с Манчестър Юнайтед и така след три изиграни кръга тимът на Юрген Клоп няма победи във Висшата лига. Освен всичко мърсисайдци допуснаха първи гол в мачовете си в последните 7 изиграни кръга, като трябваше неизменно да догонват противника.

Борнемут игра във вторник в Купата на лигата срещу Норич от Чемпиъншип, и стигна до дузпи за да прогресира напред. В лигата тимът стартира с победа, но след това отстъпи на Манчестър Сити и Арсенал, допускайки 7 гола без да вкара. Противникът сега е в категорията на последните изброени, но самочувствието в Ливърпул е понижено.

Освен всичко в лагера на "червените" има много липсващи. Дарвин Нунез продължава да е наказан след червения картон във втори кръг. Контузени са Матип, Конате, Кейта, Жота, Тиаго, Чембърлейн, Джоунс, Рамзи и Келехер е под въпрос. Така Фабиньо може да се върне сред титулярите, а пълен дебют да получи и Фабио Карвальо след няколко изяви от пейката.

При "черешките" контузени са Джо Ротуел, Райън Фредерикс, Жуниор Станислас и Дейвид Брукс по болест. Под въпрос е бившият нападател на Ливърпул Доминик Соланке, който със сигурност ще иска да участва и да се докаже.

Ливърпул няма загуба в 24 срещи поред у дома. Срещу Борнемут "червените" имат 6 поредни победи, при които водеха още на почивката. В последните 9 срещу Борнемут Ливърпул вкара по най-малко 2 гола. Всички очаквания са тимът на Юрген Клоп да стигне до първа победа за кампанията.

Прогноза: Ливърпул - Борнемут 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Борнемут (Скот Паркър)
 
Травърс
   
Мефам
Сенеси
Кели
Смит
Пиърсън
Лерма
Земура
Таверние
Муур
Кристи
Диаз
Фирмино
Салах
Карвальо
Фабиньо
Елиът
Робертсън
Арнолд
Дайк
Гомез
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Прогноза: Ливърпул - Борнемут 2:0

347