Торес счупи каръка при победата на Челси над Уест Хем (видео)


И. Ангелов

Отборът на Челси надделя над Уест Хем с 2:0 като домакин в поредния кръг от Висшата лига на Англия. Двубоят бе изпълнен с множество интересни моменти, като ситуации не липсваха и пред двете врати, а най- интересното бе голът на Фернандо Торес, който напоследък стана обект на голям интерес. 

Мачът започна много силно за домакините от Челси, като до 15-ата минута от Уест Хем почти не владееха топката. В тази минута те получиха фал , но Ноубъл стреля неточно.Това може би вдъхна увереност и минути по-късно Спектър бе близо до откриване на резултата. Доминацията и атаките на Челси от първата полувина на полувремето премина в размяна на атаки.Така се стигна до 44-ата минута, когато Франк Лампард откри резултата след асистенция на Коул.

Второто полувреме се разви по подобие на първото - с доминация на Челси.Уест Хем бяха притиснати, като дори защитниците на "сините" се намираха около наказателното поле на гостите. Това даде възможност на Давид Луиз да нацели напречната греда в 68-ата минута.По подобие на първата част головете паднаха в края. Фернандо Торес влезе като смяна за Дрогба и вкара в 87-ата минута. Топката заблуди противниковите защитници, като се спря в локва и това позволи на Торес да надиграе и да вкара с ляв крак. 

В даденото от съдията продължение пък Флоран Малуда вкара красиво попадение, страхотен завършек на двубоя.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



187