Вилиан назова главния проблем на Конте


Н. Гавазов

Крилото на Арсенал Вилиан разкритикува бившия мениджър на Челси Атонио Конте за неумението му да се разбира добре с отбора.

По-рано в кариерата си Конте, който в момента е треньор на Интер, прекара два сезона в Челси, в първия от които спечели Висшата лига.

И въпреки че през втория сезон Антонио спечели Купата на Англия, това не бе достатъчно, за да запази работата си - отношенията на италианеца с ръководството на клуба и футболистите, включително Вилиан, достигнаха точка, от която нямаше връщане назад.

"Вижте, мисля, че той е страхотен треньор. Страхотен треньор с идеи ... Той работи много над тактиката, както и по действията в отбраната.

Нямам оплаквания от начина, по който изгражда играта на терена. Той наистина е трудолюбив човек. Той е страхотен треньор.

Проблемът е как той управляваше отбора. Това умение му липсва и така в крайна сметка той имаше много проблеми с редица играчи, включително с мен.

Не мисля, че той бе добър в управлението на хората, той не разбра, че в отбора има много различни играчи от различни държави. Играчи, които се считат за звезди. Важни играчи за клуба. Той не го разбра.

Въпреки това станахме шампиони, пропити с неговия стил на игра. Мисля, че изненадахме всички, като преминахме към 3-4-3 с крила", заяви Вилиан.

290