Солскяер отрече зависимост на отбора от Бруно


И. Ангелов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отхвърли предположенията, че отборът му разчита прекалено много на Бруно Фернандеш. 26-годишният португалец е основният реализатор на отбора с 11 гола и води по асистенции всички останали със 7 в лигата, като той има още 4 гола и асистенция в Шампионска лига.

"Бруно дойде и помогна на тима, няма съмнение в това. Той пристигна в момент, в който наистина имахме нужда от такъв играч, и Бруно дойде в отбор, който допълва неговите умения успешно. Той дойде в отбор, който му приляга, и той приляга на отбора. Ако играчите наоколо не бягат, Бруно няма да може да подава. А ако Бруно не можеше да подава, те нямаше да се движат.

"Той е част от веригата тук и аз съм сигурен, че Бруно също оценява колегите си и те му помагат в срещите. От ден едно той пристигна и поиска да повлияе на атмосферата, на стила на игра, на екипа. Той е страхотно попълнение. Толкова смирен човек е, работи здраво, и аз мисля, че всички виждат какво прави на терена. Много съм доволен от първата му година и дано това продължи, защото колкото по-високо сме в класирането, толкова повече напрежение ще има над нас и над него защото светлините са върху него, но съм сигурен, че ще се справи с напрежението.

"Той има мнение и е победител. Няма просто да остави срещата да мине и да говори по-късно. Той иска да повлияе там и веднага. Толкова е пламенен за успеха и познава футбола, знае какво говори. Аз мисля, че той гледа всички мачове по телевизията, особено големите. Ако го питате 'Гледа ли онзи мач снощи?', той е гледал всичко. Със сигурност той ще постигне много в кариерата си."

277