Оле: Този отбор ще постигне велики неща


И. Ангелов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отклони отново въпросите за дългосрочното си бъдеще начело, но настоя, че отборът му се развива към по-добро. Договорът на норвежеца е до 2022-ра година, като от клуба до момента не са обявили дали ще търсят продължаване. Резултатите до момента при Солскяер са противоречиви, а клубът е в долната половина на таблицата във Висшата лига за момента след 9 кръга.

"Ние живеем в бизнеса на резултатите, и всичко, което искам е Ман Юнайтед да се подобри като отбор и като клуб. Аз имам много добър диалог с клуба през цялото време. Трябва да мислиш дългосрочно и краткосрочно, и аз никога няма да помисля, че моята цел е да докажа нещо, което касае само мен. Тук не стоят така нещата. Всяко решение, което правя, е за доброто на Манчестър Юнайтед.

"За мен всичко е до резултатите и ако продължим да се подобряваме имаме много добър шанс защото този отбор и състав ще постигне велики неща. 

"Отборите, които печелят лигата правят добри поредици от резултати, те са постоянни. Аз знам, че този сезон е по-несигурен, но ако погледнете последните 40 мача на отбора, ние печелим 2, правим 1 равен, печелим 2, губим 1. Започваме да ставаме постоянни.

"Погледнете статистиката след последните ни трансфери и идването на Бруно. От онзи мач с Бърнли, само Ливърпул е спечелил повече точки от нас, така че напредваме. Ставаме все по-добри и по-добри.

"Ние не стартирахме сезона наравно с всички останали заради Европа и предсезонната подготовка, която липсваше. Сега показваме на какво сме способни. Ако продължим да се подобряваме и задържим тази настройка, сигурен съм, че ще се покачим.

"Този сезон е много непредвидим и основното е да концентрираш ума. Може да простиш всяка грешка, стига да имаме правилен подход и настройка - и аз чувствам, че стигаме до правилното място".

Днес Манчестър Юнайтед ще гостува на Саутхемптън в десетия кръг от английското първенство.

228