Артета: Вилиан се подобрява


И. Ангелов

Мениджърът на Арсенал Микел Артета обяви, че не се притеснява за понижената форма на бразилското крило Вилиан, като според него той все още се адаптира към живота в клуба. Бившата звезда на Челси тръгна гръмко с 3 асистенции в първия мач за сезона, но от тогава не вкара гол, нито асистира повече до тук в сезона, поради което се появиха въпроси за титулярната му позиция вместо Николас Пепе, който се представя добре напоследък.

"Аз мисля, че той наистина стартира добре с първия мач за сезона с Фулъм. След това имаше контузия и нямаше много време да тренира. Той не е правил предсезонна подготовка и по-късно се присъедини към останалите.

"След това започнахме да правим промени в тройката в атака и трябва време за да се напаснат, да имат разбирателство и взаимоотношения помежду си. Така нещата ще работят по-добре. Аз виждам развитие в последните два мача и той проявява разбиране към неща, които ние правим, а той не е свикнал. Той става все по-добър и по-добър, а ние познаваме качеството му. Той е страхотна опция на терена.

"Това е играч, който може да направи разликата. Той има умението да направи последния ход и да отвори вратата когато противникът се защитава. Може да вкара, да асистира, и има характера на терена да реши определени моменти. На "Олд Трафорд" мисля, че видяхме всичко това много добре".

198