Лампард: Силва е на нивото на Компани и Дайк


И. Ангелов

Мениджърът на Челси Франк Лампард вярва, че новият защитник в тима Тиаго Силва може да се сравни с носителите на короната във Висшата лига Върджил ван Дайк и Венсан Компани, като бразилецът е поставил висок стандарт за останалите бранители на "Стамфорд Бридж". 36-годишният е основният играч заедно с новия вратар Едоард Менди, като след влизането им в отбора тимът постигна 5 поредни сухи мрежи.

"По отношение на кариерата, която той имаше, разбира се, че той влиза сред най-добрите централни защитници. За да постигнеш нещо в днешно време трябва да имаш индивидуалности или двойки, които задават стандарта. Ние знаем колко важно е да се браниш добре за да спечелиш трофеи, но за Висшата лига трябва и подкрепа около защитата, зад тях и пред тях. Когато обаче видим ранните представяния на Тиаго, той може да е огромен за нас.

"Когато стана възможен трансферът му от ПСЖ през лятото, това беше нещо много вълнуващо и клубът действаше бързо. Това бе добра работа и с Тиаго сега развиваме представянията си на терена. Аз съм много впечатлен формата и на Курт Зума. Той ни носи много, и вкарва от статични положения, както и се брани добре при такива. Това е голяма част от играта ни.

"Знаехме, че това е нещо, което той може да развие. По отношение на цялостната игра, мисля, че Тиаго може да повлияе на хората около себе си заради стила си на игра. Когато говорим за партньорства, то всички се сещаме за великите двойки централни защитници. Аз мисля, че Тиаго може да подобри Курт, но той може да подобри и всеки човек до себе си, заради опита и качествата си. Той помага на Курт в този момент."

105