Челси ще вземе точка от Олд Трафорд и Ман Юнайтед


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед - Челси
Стадион: Олд Трафорд
Дата: 24.10.2020 г.
Час: 19:30 ч.

Манчестър Юнайтед донякъде изненада с плана си за игра и победата над Пари Сен-Жермен в Шампионска лига с 2:1 през седмицата, като Оле Гунар Солскяер получи похвали след срещата само малко след загубата с 6 гола от Тотнъм и слуховете за ангажирането на преговори от клуба с Маурисио Почетино. Всъщност, Солскяер постигна и исторически успех с тази победа, като сега Юнайтед се намира на рекордна поредица от 10 победи в гостувания.

Челси няма загуба в последните 6 срещи насред всички състезания, но от последните 5 мача 4 бяха равенства. Все още новите имена на Франк Лампард не са сработени перфектно, самият мениджър обяви, че някои от инструкциите му не се спазват в играта, и като цяло проектът на Челси изостава от този на Ман Юнайтед. Потенциалът на отбора на всяка позиция обаче е налице.

Откъм състави, при домакините Антони Марсиал ще изтърпи втори от три мача наказание. Контузени са Ерик Баили и Джеси Лингард, а под въпрос са Хари Магуайър и Мейсън Гринууд. Възможно е да видим дебют за новото попълнение Единсон Кавани, който от скоро тренира с тима и работи над формата си.

При Челси в игра се завърна вратарят Едоард Менди, който запази вратата си през седмицата срещу Севиля. След това завръщане само Били Гилмор има проблеми при гостите. Лампард ще може да заложи на най-добрата си постройка в опит да прекрати негативен рекорд на "Олд Трафорд".

Юнайтед няма загуба от Челси в 7 поредни мача у дома, а Солскяер загуби само 1 от 4-те битки с Лампард в кариерата си до тук. Във Висшата лига Челси допусна поне по 2 гола в 5 от последните си 6 гостувания, но това бе преди пристигането на Менди на вратата. 

Вероятно е Солскяер да заложи на печелившата схема на игра от срещата с ПСЖ, но тогава избраният за Играч на мача Давид Де Хеа свърши много работа, като защитата на домакините продължава да позволява атаки и удари по вратата. Тимо Вернер и Кай Хаверц със сигурност ще експлоатират това, като от другата страна не става ясно на какво нападение ще заложат "червените дяволи".

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Челси 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Челси (Франк Лампард)
 
Менди
   
Зума
Силва
Джеймс
Чилуел
Жоржиньо
Канте
Маунт
Хаверц
Пулисич
Вернер
Рашфорд
Гринууд
Бруно
Телес
Погба
МакТоминей
Бисака
Шоу
Линдельоф
Туанзебе
   
Хеа
 
Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Челси 1:1

269