Хауърд Уеб стана кавалер на Ордена на Британската империя


Н. Гавазов

Английският рефер Хауърд Уеб, който обслужваше финала на Световното първенство по футбол в Южна Африка между Испания и Холандия стана кавалер на ордена на Британската империя. Това е най-високото отличие и се връчва лично от Кралицата само два пъти в годината - за официалния си рожден ден и за Нова година.

„2010 г. е незабравима за мен и тази награда е един добър завършек за нея. Особено съм щастлив, че аз и моето семейство бяхме в Двореца. Искам да кажа, че аз нямаше да достигна своя връх в кариерата и да обслужвам финала на Мондиала, ако до мен не бяха асистентите ми Дарън Кийн и Майк Муларк, поради което искам да посветя наградата си и на тях", заяви за ВВС Уеб.

Тази награда идва само няколко месеца, след като през май Уеб бе помолен да свири финала от Шампионската лига между Интер и Байерн, а по-късно и финала от Мондиал 2010 между Испания и Холандия.

39-годишният Хауърд Уеб работи като сержант в полицията, но от пет години се намира в творчески отпуск, за да се съсредоточи върху съдийството си.

 

92