Кристъл Палас удари Манчестър Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед прие Кристъл Палас във втория кръг на Висшата лига на Англия, като днес на "Олд Трафорд" гостите спечелиха с 3:1 и оставиха Юнайтед без спечелена точка на старта на техния сезон. В срещата Заха вкара два гола, след като Андрос Таунсенд бе открил рано.

В 7-ата минута днес Мичъл изведе Шлуп от ляво, където в схватка с Линдельоф той успя да центрира през опеката си на втора греда за включилия се Таунсенд, и крилото стреля в далечния ъгъл на Де Хеа за 1:0.

До почивката Юнайтед владееше повече топката, но всеки път при контра Палас затрудняваше защитата на домакините. На почивката Оле Гунар Солскяер замени Дан Джеймс с Мейсън Гринууд.

Във втората част доминацията във владението за домакините продължи с над 80% от времето в тяхна полза. Това обаче не носеше резултат. В 71-ата минута при един удар на Аю, Линдельоф отклони топката с ръка и след ВАР преглед Мартин Аткинсън отсъди дузпа. Самият Аю застана зад бялата точка и стреля в ъгъла, а Де Хеа изби и улови. След нов ВАР преглед обаче дузпата се преби защото вратарят бе напуснал линията си, и този път Заха стреля за 2:0 от бялата точка.

Малко преди дузпата Погба бе заменен от Дони ван де Бек, като именно той оформи 2:1 в 80-ата минута след грешка в защитата на гостите. 5 минути след това обаче Заха вкара отново, когато с гръб към вратата задържа Линдельоф, завъртя се покрай него и матира Де Хеа отново за крайното 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



278