Невил: Битката Де Хеа - Хендерсън ще стане проблем


И. Ангелов

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил обяви, че конкуренцията на Давид Де Хеа от Дийн Хендерсън може да означава края на кариерата на испанския вратар в клуба. Де Хеа направи няколко големи грешки в последния сезон, докато Хендерсън бе обявен за една от приятните изненади на вратата на Шефилд Юнайтед, където бе под наем. 

"Идеята Хендерсън да се върне в Манчестър Юнайтед и да замени Давид Де Хеа като номер 1 веднага - това няма да се случи. Мога да гарантирам, че няма да стане. Върху тази ситуация пише 'проблем' отвсякъде. Едната зона на терена, в която ти трябва постоянство и стабилност е вратаря. Трябва да знаеш кой ти е номер 1, не може да го променяш. Това не работи. Никога не съм виждал това да работи в клуб или национален отбор.

"Когато имаш решения между двама добри вратари, трябва да избереш един номер 1 и да държиш на него, дори когато има грешки. В момента, в който Де Хеа е изваден и на врата застане Хендерсън, може да забравим за Де Хеа. Това ми казва опита в Юнайтед.

"В периода между Питър Шмайхел и Едвин ван дер Сар ние имахме Рикардо, Фабиен Бартез, Марк Боснич, Рой Керъл, Тим Хауърд, Масимо Тайби, много вратари за пет или шест години. Там имаше непостоянство и това не помогна."

214