Ман Сити унижи Ливърпул в деня на големия празник


И. Ангелов

Манчестър Сити посрещна Ливърпул за първия мач на мърсисайдци след официалното им обявяване за новия шампион на Англия. Днес обаче на стадион "Етихад" домакините се разправиха с тима на Юрген Клоп с 4:0, без да оставят нито шанс на противника за нещо в срещата.

До почивката Ливърпул изоставаше с 3 гола, а това става за първи път от май, 2015 г. и загубата от Стоук Сити с 6:1. Тук в 25-ата минута Де Брюйне откри от дузпа, спечелена от Стърлинг за 1:0. Последва гол на самият Стърлинг в 35-ата, когато бе намерен от Фоден в полето, овладя и стреля през краката на Джо Гомес в близкия ъгъл за 2:0.

В 45-ата минута на първата част Фоден и Де Брюйне размениха двойно подаване през Ван Дайк и младият англичанин завърши за 3:0, което го направи най-младият играч на албиона с гол и асистенция в един мач, от Даниел Стъридж насам през 2008 г.

В 66-ата минута унижението бе дори по-голямо, след като Юрген Клоп включи в игра Окслейд-Чембърлейн за да гони попадения, и при една атака на Сити, в края Стърлинг стреля неточно, а Чембърлейн с шпагат вкара топката в собствената си врата за 4:0.

Това и не беше всичко в двубоя, и в последната 94-та минута Фил Фоден асистира отново, този път когато размени двойно подаване с Марес, алжирецът напредна от ляво през двама и завърши в близкия ъгъл за нов гол, който обаче бе отменен от ВАР решение.

279