Крауч съжали, че напусна Ливърпул когато Воронин бил титуляр


И. Ангелов

Бившият английски национал Питър Крауч сподели съжалението си от напускането на Ливърпул по-рано в кариерата си като играч. Крауч бе привлечен през 2005 г. за 7 милиона лири от Саутхемптън след периоди в Норич, Астън Вила, Портсмут и Куинс Парк Рейнджърс. В първите си 19 срещи той не вкара гол, но в първия си пълен сезон той помогна за спечелване на ФА Къп. След пристигането на Фернандо Торес през 2007 г. ролята на Крауч стана резервна и той напусна отново в посока Портсмут за 11 милиона.

"Едното нещо, което още ме гложди, е напускането ми през 2008 г. на Ливърпул. Рафа Бенитес беше щастлив да ми позволи да си тръгна, защото аз винаги щях да остана втори избор. Една от причините да отида в Портсмут беше защото Стивън Джерард и Фернандо Торес бяха страхотни партньори, но 18 месеца след това, когато видях Андрий Воронин и Давид Нгог да получават шансове, това ме накара да съжалявам, че напуснах.

"Не напускаш отбор като Ливърпул лесно."

Крауч има над 150 гола в 10 отбора, за които е играл, и 22 гола в 42 мача с Англия. Запитан да избере някои от най-добрите си попадения, той каза:

"Трудно е да избереш един. Ще избера три, но без определен ред. Първият най-важен гол за мен бе този, с който завърших хетрика си за Ливърпул срещу Арсенал през март, 2007 г. Техниката, движенията преди гола и вкарването пред "Копа" направиха всичко специално.

"Като емоция и адреналин, голът срещу Манчестър Сити, с който вкарах Тотнъм в Шампионска лига беше невероятен. Още си мисля за това до днес, виждам в ума си как публиката в гостуващия край полудява. 

"На последно място, но не по значение, ще избера и първия си гол за Англия, на "Анфийлд", срещу Уругвай, през март, 2006 г."

307