Сити загуби от Юнайтед, но отива на финал


И. Ангелов

Манчестър Сити прие Манчестър Юнайтед за втората среща от полуфиналите на Купата на лигата. След като в първата среща на "Олд Трафорд" Сити спечели с 3:1, днес Юнайтед надви противника си с 1:0, и не успя да стигне до втори гол, за което попречи изгонване и на Неманя Матич в срещата. Така Ман Сити отива на финал в Купата на лигата срещу Астън Вила, който вчера се класира през Лестър Сити.

В началото "гражданите" тръгнаха агресивно и Давид Де Хеа спаси вратата си на няколко пъти. След като играта се успокои гостите успяха да стигнат до гол в 35-ата минута когато след статично положение топката не бе изчистена и стигна Матич на границата на наказателното поле, и с красиво полу-воле той намери гредата и мрежата за 1:0.

В 42-ата минута Стърлинг успя да вкара гол, но от позиция на засада и попадението беше отменено.

След почивката повечето положения отново бяха за "Гражданите", но гостите се държаха в срещата. В 76-ата минута обаче Неманя Матич бе изгонен за втори жълт картон когато спря контра на домакините преди центъра на терена. До края гол на Агуеро бе отменен за Сити, а в най-доброто си положение Юнайтед пропусна пряк-свободен удар от дъгата.

295