Солскяер: Готови сме за новогодишния маратон


И. Ангелов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели, че чувства неговия отбор готов за предстоящия тежък период от срещи почти без почивка около Коледа и новата година. "Червените дяволи" се намират на само 4 точки от четвъртото място на Челси преди настоящия кръг.

В идните 20 дни обаче тимът има 7 мача:

"Страхотно е и аз чувствам, че съставът е готов за това. Аз мисля, че физически сме готови и психически сме в добър момент защото получаваме добри резултати. Сега вече и някои играчи се връщат от контузия, така че получаваме по-добра конкуренция за местата.

"За играчите именно това да играеш е най-доброто нещо на света. Те това обичат и се наслаждават да правят. Когато печелиш резултати ти нямаш търпение за следващата среща. Аз мисля, че сме подготвени добре за този период и той ще е добър. 

"За това мечтаят те през целия си живот, да играят мачове. Аз си спомням по себе си когато се прибрах в Норвегия, как си мечтаех да съм в Англия за великденските или коледните периоди. Това е фантастична традиция. Дори играчите да са малко уморени, това все пак са добри мачове."

С подобрението на здравословното състояние в състава Оле наблегна на важността в този момент да има дълбочина:

"Заради това ние използваме ротация и даваме на много играчи минути. Когато имаш два мача на "Боксинг дей", след два дни трябва да направиш промени. Имаме Уотфорд преди това и след това 3 срещи в 6 дни. Това е много изискващо, но сме в добра позиция."

198