Клоп: Питат ме дали сме на върха


И. Ангелов

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира изказването на изпълнителния директор на клуба Питър Моор, който сподели пред репортери, че смята, че клубът се е върнал на върха. Думите на Моор бяха насочени срещу изказването на Сър Алекс Фъргюсън от 1986-та година, когато при поемането на Манчестър Юнайтед той обяви, че иска да детронира Ливърпул и да ги свали от високото им място, след като в онзи период мърсисайдци доминираха три десетилетия.

Клоп сподели за интервюто: "Аз ще опитам да потърся в Гугъл какво е значението на думата (б.ред. Сър Алекс използва изречението "knock Liverpool right off their perch" в известното си интервю). Не съм сигурен и искам да разбера какво точно означава.

"Това, което чух, както често се случва в живота, е без контекст. Ние сме възрастни хора и говорим неща, и понякога други хора мислят, че трябва да се справяме с казаното от тези хора. Сега изглежда хората искат да се разправя с Питър и каквото е казал.

"Аз не съм му ядосан или каквото и да е. Аз харесвам Питър. Сега хората идват и постоянно ме питат 'Все още ли сте на върха или не?'. Аз все още не разбирам какво означава тази дума (б.ред. "perch"). 

110