Юнайтед може да се откаже от покупка на централен защитник


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед може да се откаже от плановете си да закупи  централен защитник на най-високо ниво през следващото лято.

През последните 12 месеца много играчи от центъра на отбраната, сред които Калиду Кулибали от Наполи, Милан Шкриняр от Интер, Хари Магуайър от Лестър и Матиас де Лигт от Аякс бяха свързвани с клуба от  "Олд Трафорд“.

Въпреки това, всички изброени играчи струват колосални пари, а освен това, ако решат да сменят клуба, те ще търсят  по-атрактивни опции от гледна точка на спортната част на въпроса, тъй като Юнайтед остана без Шампионска лига.

Освен това в количествено отношение "червените дяволи“ нямат проблеми с централните защитници. Мениджърът  Оле Гунар Солскяер все още има Фил Джоунс, Крис Смолинг, Виктор Линдельоф, Маркос Рохо, Ерик Бейли, а сега ще се върне от наем Аксел Туанзебе.

Както е видно, проблемът всъщност не е в количеството, а в организирането на отбранителна игра, а това е задача на треньорския щаб. Според ESPN, Солскяер ще се опита да я реши без да излиза на трансферния пазар.

Сега "дяволите" са фокусирани върху укрепването на други позиции, включително тази на десния фланг на отбраната и нападател от върха на атаката, а центърът на отбраната може да остане без ново попълнение.

466