Йозил: Съдбата на Арсенал ще се реши от Челси


И. Ангелов

Плеймейкърът на Арсенал Месут Йозил коментира, че според него класирането на отбора във Висшата лига вече не зависи от представянето на клуба, а от противниците в състезанието за топ 4. Днес Брайтън гостува на Арсенал за последната среща пред собствената публика за сезона на "артилеристите", които се борят за класиране в топ местата в лигата, както и в Лига Европа, където спечелиха първи полуфинал с Валенсия с 3:1 и ще гостуват през седмицата.

"Ние трябва да се надяваме Челси да загуби точки и ние да спечелим у дома. Ако това стане, ще сме в топ 4 и ще дадем всичко да останем там. Искаме да се мерим с най-добрите, а те са в Шампионска лига. Искаме да се подобрим, но първо трябва да се класираме за ШЛ. Това е важно не само за мен, но за целия клуб.

"Не можем да си обясним какво се случи. Направихме всичко, което можахме за попадане в Шампионска лига, но последните три мача не се получиха за нас. Загубихме три поред. Това се случва във футбола. Най-важното е да се подкрепяме, да сме позитивни и да си вярваме. 

"Ние сме добър отбор, имаме много добри индивидуални играчи и искаме да покажем това срещу Брайтън. Ако играем както иска мениджърът, аз съм сигурен, че ще спечелим шестте точки до края."

521