Пеп: Ливърпул не се отказва, но това не ни притеснява


И. Ангелов

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заговори за психологическият ефект от преследването на върха на Висшата лига между неговия отбор и Ливърпул на Юрген Клоп. "Гражданите" преследват четири трофея и вчера достигнаха финал на ФА Къп след победа над Брайтън с 1:0 на "Уембли", при вече спечелена Купа на лигата по-рано през кампанията. Сити се намира на 2 точки зад Ливърпул във Висшата лига, но има мач по-малко:

"Психическият ефект на преследването е нулев. Аз мисля, че за тях може би е по-добра ситуацията, но за нас е нула. Аз зная, че Ливърпул ще спечели всичките си срещи. Каквото стане - стане. За да сме шампион трябва да спечелим всичките си срещи."

Сити ще срещна победителя от Уулвс-Уотфорд на финал във ФА Къп. Пеп продължи за победата си с 1:0:

"Мислите ли, че можем при 60 мача в сезона да бием с по 5:0 и добро представяне всеки път? Кой отбор може това? Дори отборите, печелили требъли в други страни. Аз не си спомням, и не съм гледал, но мисля, че когато Сър Алекс Фъргюсън спечели требъла с Манчестър Юнайтед през 1999, тогава не всичките му мачове бяха фантастични и не печелеше с по 5:0.

"Обичайно полуфиналите и финалите са така. Може да анализирате колко положения създадохме, но хората очакват да сме добри и да вкараме незнам колко гола всеки път. В тази работа нещата не стават така."

355