Сари: Трябва да променим тактиката срещу Сити


И. Ангелов

Мениджърът на Челси Маурисио Сари заключи, че стилът на игра на Пеп Гуардиола може да го принуди да промени стратегията си на игра в срещата между двата отбора, като Еден Азар ще трябва да застане на мястото на централния нападател. 

"В момента ситуацията е различна. Имаме още един нападател - Игуаин. Може да направим още едно решение. Но не зная. Може би ще играя с фалшива деветка. Ще се реши. Ситуацията не е като в другия мач, така че мога да заложа на нещо различно.

"Очаквам отборът на Гуардиола да контролира мача, както винаги, защото те го могат. Това ще е труден мач. Ние сме свикнали да владеем топката, така че в неделя ще е различно. Може би трябва да се браним дълбоко. През декември те ни пресираха в нашето поле. Това не беше избор, трябваше да го направим. В неделя вероятно ще е същото.

"Познавате много добре полузащитата на Манчестър Сити - тя е сред най-добрите в света. Не само Фернандиньо, но Де Брюйне, Бернардо Силва, Давид Силва. Технически те са най-добрите в Европа. Ще е много трудно да контролираш мача.

"Ще опитаме да играем нашия футбол, но те могат да играят техния. Когато това стане, трябва да се браниш. В първия мач имахме късмет да вкараме. Тогава в първите 20-25 минути на второто полувреме те ни дадоха пространства, така че беше малко по-лесно."

376