Невин: Челси ще има друго нападение догодина


И. Ангелов

Бившата звезда на Челси Пат Невин обяви мнението си, че отборът ще има нов централен нападател през следващия сезон, но това няма да е края за сегашните нападатели Оливие Жиру и Алваро Мората. West London sport цитира:

"Това не е края за Мората или Жиру. Аз очаквам нов централен нападател за следващия сезон. Но да имаш тези трима нападатели едновременно не е невъзможно. Футболит не е само статистика. 

"Матео Ковачич играе в тази система когато Рубен Лофтъс-Чийк и Рос Баркли вкарват много. Това е отборна игра. А Жиру дори не вкара на Световната купа, а Франция спечели купата. Челси не се справя лошо, те нямат загуба. 

"Всеки централен нападател иска да получи топката рано, преди да е покрит. Но когато има 140 подавания преди топката да стигне до теб, ти няма да избягаш от човека си, който те следи две минути. Не е невъзможно, но е по-трудно. Определен стил игра не подхожда на някои играчи. Тази система няма нужда от таран. Тя има нужда от агресивен играч с техника, който е естествен реализатор. Но един такъв завършен играч, като Серхио Агуеро и Луис Суарес, се намира много трудно."

352