Юнайтед обяви рекордни печалби за годината


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед официално публикува рекордни печалби от 590 милиона лири за изминалата година, като днес на представянето на информацията вице-президентът Ед Удуърд похвали работата на клуба като доказателство за желанието отборът да бъде пример не само на терена, но и извън него.

Повишаването на приходите е благодарение на повишените печалби от права за излъчване през последните 12 месеца, завършили на 30 юни, 2018 г., както и спечеленото второ място във Висшата лига в последния сезон, в сравнение с шестата позиция от предходния.

Малко увеличение се бележи в рекламните приходи (276.1 милиона лири), увеличени със само 1.7 милиона за годината, отчетени преди подписването на отбора това лято с рекламодателите Kohler, Chivas и MoPlay. 

"Всеки в клуба работи неуморно за да добави към 66-те трофея на Манчестър Юнайтед и 25-те на Жозе. Това искат нашите фенове и за това настоява историята ни," започна Удуърд.

"Ние сме отдадени на нашата философия да преплитаме домашния академичен талант с играчите от световна класа и сме горди с това. Отново, както миналата година, ние имахме повече хора от академията с минути на терена, отколкото всеки друг клуб. 

"Увеличените ни приходи демонстрират силната ни дългосрочна финансова стратегия, която ни води във всяка дейност и ни позволява да се борим за топ таланти във все по-конкурентния пазар."

Юнайтед подписа 7 нови спонсорски договора в последните 12 месеца, като в случая с Kohler тимът за първи път в историята си ще има спонсор, поставен на ръкавите на екипите.

439