Журналист разказа интересна история за Санчес


И. Ангелов

Италианският журналист Пиетро Олеото разказа за Inside United любопитна история от миналото на нападателя Алексис Санчес, когато той е стартирал кариерата си в Серия А и Удинезе:

"Веднъж след тренировка Алексис шофира до Удине за да напазарува. Но той без да иска заключил ключовете си и мобилния си телефон в колата. Не съм сигурен какво биха направили повечето хора в такъв случай, но той избрал да бяга до вкъщи. Пробягал 8 километра от центъра до къщата си на хълмовете.

"Изумени хора го видели в анцуга му и звъннаха в редакцията ни. Типично беше за Алексис да превърне ситуацията в маратон."

В първия си сезон в Удинезе през 2008-09 Алексис изигра 32 мача в Италия, вкарвайки 3 гола и записвайки 2 асистенции. В този сезон той развил и физиката си:

"В първия си сезон той беше хърбав и стоеше на дясното крило много. Физиката в средата на терена беше прекалена за него. Тимът имаше нужда той да бъде в средата, близо до вратата, за да може да дриблира. Така той започна да работи над физиката си и му построиха специален фитнес. Той тренираше там по 2 часа след тренировките. Аз си спомням когато го видях в средата на предсезонната подготовка и бях изумен колко мускули е натрупал."

Санчес изигра над 110 срещи с Удинезе преди да премине в Барселона за 23 милиона лири през 2011-та.

163