Пеп: Не искам Де Брюйне да почива


И. Ангелов

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че огромните усилия на полузащитника Кевин Де Брюйне на терена са го направили незаменима част от състава, и сега каталунецът изпитва страх когато трябва да му даде почивка. Белгиецът стартира всички срещи на тима този сезон и навъртя 288 километра в игра, като наскоро сподели за натрупаната умора.

"Аз нямам думи да изразя благодарността си като мениджър. Моят пример са думите. Примерът на играчите са фактите и тук имаме един, който бяга най-много и най-много се бори. Той е невероятен пример за останалите и за академията. Той е един от най-талантливите играчи, които съм виждал в живота си без топка, и той носи тази интензивност на всеки три дни.

"Ако има нужда от почивка, това е така. Той не само е уморен тук, в краката, но и тук - в психиката. Висшата лига е много изтощителна ако нямаш почивка. В зимния период не можахме да му дадем почивка защото Давид имаше лични проблеми. Сега нещата със сина му са добре, но е контузен. Делф и Фоден са контузени и така не можех да размествам много хора. Те ще се върнат и той ще получи почивка."

274