Кейн отговори на Ван Дайк за дузпата


И. Ангелов

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн отхвърли твърденията на защитника на Ливърпул Върджил ван Дайк, че е симулирал за да спечели дузпа в неделната среща между Ливърпул и Тотнъм на "Анфийлд", завършила при 2:2. "Шпорите" получиха две дузпи в срещата, при нарушение на Лорис Кариус срещу Кейн, и на Ван Дайк срещу Ламела. Кейн пропусна първата дузпа, но с втората донесе равенство, след което бе нападнат от Ван Дайк в медиите.

"Кариус се хвърли на пътя ми и аз съм играч, който няма да отскочи от пътя защото това е футболът. Аз определено почувствах контакт и паднах. За Ламела аз мисля, че страничният съдия показа изумителен характер защото много се случи покрай първата дузпа и той даде втора, а това бе огромно решение и беше нарушение.

"Беше въртележка от емоции. Очевидно когато получих първата дузпа помислих, че ще вкарам победен гол, а след това пропуснах и се стигна до гол в нашата врата. Аз предадох отбора и получих нов шанс да се докажа след това. Аз съм доволен, че вкарах и така стигнах до 100 гола в лигата, а смятах, че и заслужавахме нещо от срещата.

"При първата исках точно да бия в средата. Аз имам отиграване, но вратарят остана и хвана топката. Понякога така се случва и като нападател трябва да продължиш към следващия случай. За радост това дойде и аз успях да вкарам."

178