Бенитес подкрепи Далглиш за мениджър на Ливърпул


Н. Гавазов

Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес смята, че идеалният негов заместник начело на мърсисайдския гранд е легендата на клуба Кени Далглиш, съобщава новината Daily Mail .

Във вторник миланския Интер представи официално 50 годишния Бенитес в качеството му на нов старши треньор. От момента на уволнението на испанския специалист от Ливърпул, до момента на назначаването му в италианския клуб измина една седмица.

Бенитес изведе "червените" до победа в Шампионската лига през 2005 година, но миналогодишната кампания бе пълен провал. В момента Ливърпул търси нов мениджър и според слуховете, в числото на кандидатите за поста попадат имената на Мартин О'Нийл и Франк Рийкард. Рафа смята обаче, че най-добрият вариант е изборът на ръководството да попадне върху легендата Кени Далглиш.

„Мисля, че трябва да се обърнат към Кени Далглиш. Той е точният човек за тази работа. Собствениците трябва да се вслушат във феновете, защото те не са щастливи. Никой друг не познава клуба повече от Далглиш и той ще бъде идеалният човек. Той иска поста и според мен трябва да му го дадат", коментира Бенитес.

 

 

154