Бенитес: Ливърпул вече не печели титли, защото няма пари


П. Пенков

Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес сподели мнението си относно това, защо "червените" не успяват вече толкова години да триумфират във Висшата лига. Според Рафа причината за случващото се крие в наличието на много "богати" клубове в топ първенството на Англия, с които Ливърпул не може да се пребори по никакъв начин.

"Когато пристигнах в Ливърпул, бюджета на клуба беше 20 милиона паунда, а когато напуснах - 17 милиона паунда. Въпреки това, всички хора бяха на мнение, че аз трябва да спечеля титлата, че аз трябва да продължа да се боря. Манчестър Юнайтед притежава повече от 50 милиона на година, но феновете твърдяха, че ние трябва да се надпреварваме с тях. По онова време топ отборите бяха Челси, Арсенал и Манчестър Юнайтед. Сега освен тях имаме Манчестър Сити, Тотнъм, а и дори ПСЖ. Има футболни отбори притежаващи огромни количества от пари, поради което Ливърпул винаги е бил малко по-назад от тях," заяви Бенитес в интервю за Sky Sports.

"Как би могъл да печелиш трофеи? Ти трябва да създадеш добър отбор със страхотна атмосфера в него и да работиш върху своята цел. Дейвствителността обаче е съвсем различна. 90 процента от отборите, които печелят титли са отбори с много пари. Когато бях начело на Ливърпул тима имаше сериозен прогрес, но другите отбори имаха толкова много пари, така че просто беше невъзможно," добави бившният мениджър на "мърсисайдци".

452