Азар: Головете нямат значение за мен


И. Ангелов

Крилото на Челси Еден Азар сподели, че за него няма значение дали той лично вкарва головете за отбора, стига "сините" да печелят срещите си и да изпращат феновете у дома щастливи. Белгиецът настоя, че предпочита да изиграе добър мач и да асистира за колегите си в сравнение с това да има лош мач и да вкара няколко гола. Chelsea Magazine цитира:

"За мен футболът е така: Аз излизам на терена и опитвам да се насладя. Аз не гледам статистики, не гледам головете, просто искам да съм на терена. Предпочитам да бием с 5:0 и да изиграя изумителен мач, но да не вкарам и да не асистирам, отколкото да имам лош мач и да вкарам два гола за победа с 2:0.

"Футболът е прост, просто трябва да печелиш мачове, така че аз излизам на терена, опитвам да се справя възможно най-добре и да направя феновете щастливи. Заради това играя, за моя наслада и за феновете. 

"Това е като да гледаш филм или спектакъл, искам да съм щастлив. За мен когато феновете дойдат за мач, те трябва да са щастливи, така че моята работа е да съм сигурен, че те са такива и се опитвам всеки мач."

98