Сити постигна победа срещу Уотфорд (видео)


И. Ангелов

Пеп Гуардиола успя да подобри негативната си статистика от последните седмици след днешната победа на "Етихад Стейдиъм" срещу Уотфорд в срещата от поредния шестнадесети кръг на английската Висша лига. За крайното 2:0 се разписаха Пабло Сабалета и Давид Силва, а с трите точки Сити застава на 3 пункта пред Сити на 4-ата позиция и само на точка от Ливърпул и Арсенал, които са на 2-ро и 3-то място.

"Гражданите" владееха инициативата в първото полувреме, но допускаха и опасности пред собствената си врата. В 33-ата минута резултатът бе открит след едно дълбоко центриране на Кевин де Брюйне, което достигна до Пабло Сабалета на втора греда за 1:0. В 44-ата минута Гюндоган бе заменен принудително от Фернандо заради едно съприкосновение с Амрабат от гостите.

След почивката Сити остана по-силен, като в 57-ата минута Стърлинг бе близо до гол след солова акция, но ударът му намери гредата. Около 80-ата минута Игало и Капу имаха страхотни положения да върнат Уотфорд в мача, но усилията на гостите се оказаха напразни когато Давид Силва и Стърлинг размениха подавания в полето на гостите и испанецът завърши за крайното 2:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



92