Челси унижи Манчестър Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Челси прие Манчестър Юнайтед за дербито от поредния девети кръг на английската Висша лига, като днес на "Стамфорд Бридж" срещата завърши при резултат 4:0 за домакините. По този начин "сините" застават заедно с Тотнъм на 19 пункта зад трите лидера с по 20 точки в класирането - Ман Сити, Арсенал и Ливърпул.

Срещата започна перфектно за Челси след като още в първата атака Педро бе изпуснат и се възползва от грешката на Блинд в защита, овладя срещу Де Хеа, който бе напуснал наказателното поле, заобиколи го и вкара на празна врата за 1:0. Последваха положения пред Ибрахимович и Азар. В 21-ата минута Челси отново вкара чрез Кейхил след един корнер, при който топката рикушира в няколко човека в червено преди да падне на пътя на бранителя, а той с мощен удар да вкара през Де Хеа за 2:0.

5 минути след това Де Хеа лиши Коста от нов гол в добра ситуация, а до почивката домакините контролираха срещата комфортно. Така на полувремето Моуриньо замени Фелаини с Мата, но не много се промени на терена. В 52-ата минута поради травма Баили бе заменен от Рохо.

В 62-ата минута 3:0 направи Еден Азар, който получи подаване от Матич в наказателното поле, освободи се от бранител с финт и стреля по земя далеч от Де Хеа за поредното попадение. В 70-ата минута унижението бе пълно когато Н'Голо Канте вкара първото си попадение за Челси като той премина през Погба в центъра, напредна добре и се справи със Смолинг, след което стреля през Де Хеа за 4:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



369