Трабзон ще вземе още точки в Група В


Т. Михайлов

Трабзон ще вземе още точки в Група В

Трабзонспор - Лил
Стадион: "Хюсеин Авни Акер", Трабзон
Дата: 27.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)


Турският Трабзонспор приема френския шампион Лил в двубой от програмата на Група В на Шампионската лига. Ситуацията тук обещава да е завързана след резултатите от първия кръг. Домакините изненадаха предишния шампион на Европа Интер, побеждавайки го с 1:0 на „Джузепе Меаца“, а гостите стартираха с равенство у дома 2:2 срещу ЦСКА Москва.

Победата на Трабзон в Милано шокира всички, след като тимът дори не трябваше да участва в турнира. Изключването на Фенербахче в последния момент заради уредени мачове в Турция отвори пътя на момчетата на Сеньол Гьонеш към групите. Само три дни след успеха над Интер Трабзон загуби от Истанбул ББ като домакин, след което записа равенство със Самсун, а този уикенд победи Кардемир Карабюк. Във временното класиране Трабзон е 9-ти с 5 точки от 4 мача.

Лил не успя да зарадва феновете си при завръщането си в Шампионската лига през този сезон и направи само 2:2 с ЦСКА. „Кучетата“ трябва да съжаляват за пропуснатите 3 точки, тъй като водеха с 2:0 до 72-ата минута. Сейду Думбия обаче вкара 2 попадения и донесе частичния успех на „армейците“. Лил продължи с равенствата и в Лига 1 като в последните 3 кръга подели точките със Сошо, Бордо и Лориен. След 8 кръга шампионите са 6-ти с 13 точки, изоставайки на 4 от лидерите Лион, ПСЖ и Тулуза.

В последното си домакинство срещу французи Трабзон отстъпи с 1:3 на Тулуза. Това стана в плейофите на Лига Европа през 2009. Интересното е, че играчът на турците Роберт Витек игра за Лил между 2008 и 2010 година.

Халфът Бурак Йълмаз се завръща за Трабзонспор. Той пропусна победата над Интер. В последния кръг на Сюперлиг Йълмаз наниза хеттрик за успеха над Карабюк. Сеньол Гюнеш няма сериозни проболеми с контузени.

Ситуацията във френския лагер не е толкова розова като поради различни травми мача ще пропсунат Орелиен Шедиу, Тулио де Мело и Димитри Пайе. Беноа Педрети, Муса Соу и Рио Мавуба ще започнат като титуляри, след като стартираха на пейката срещу Лориен.

Вероятно при равни други условия Лил е по-класният от двата тима, но домакинството и ентусизама след успеха над Интер ще дадат голямо самочувствие на Трабзон, който вече е претендент за едно от първите две места в групата. Възпитаниците на Руди Гарсия показаха, че са майстори на равенствата и вероятно ще си тръгнат с точка от „Хюсеин Авни Акер“.

Последни 5 изиграни срещи:

Трабзонспор:

10 септември Манисаспор - Трабзонспор 1:1 (Суперлига)
14 септември Интер - Трабзонспор  0:1 (Шампионска лига)
17 септември Трабзонспор - Истанбул ББ 0:1 (Суперлига)
21 септември Самсунспор - Трабзонспор 1:1 (Суперлига)
24 септември Трабзонспор - Карабюкспор 3:1 (Суперлига)

Лил:

10 септември Сент Етиен - Лил 1:3 (Лига 1)
14 септември Лил - ЦСКА Москва 2:2 (Шампионска лига)
17 септември Лил - Сошо 2:2 (Лига 1)
20 септември Бордо - Лил 1:1 (Лига 1)
24 септември Лил - Лориен 1:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Трабзонспор - Лил

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Трабзонспор - 2.87
Равен - 3.25
Лил - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Трабзонспор - 2.80
Равен - 3.15
Лил - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203