Чезари: Предишното ръководство на ЦСКА – София сбъдна големия ми страх


Н. Гавазов

Чезари: Предишното ръководство на ЦСКА – София сбъдна големия ми страх

Популярният привърженик на ЦСКА – София Лъчезар Николов-Чезари даде интервю за "Тема спорт“, в което засегна теми от "червените".

Как оценявате управлението на Гриша Ганчев в ЦСКА?

– Едно управление на футболен клуб може да се съди единствено по резултатите. За съжаление, за тези години нямаме нито една титла, направихме 18 треньорски смени. Тоест, който и да оценява, не може да оцени тези резултати като добри. И за мен дори напускането на клуба, точно когато започна работата по стадиона, е показателно. Хората, които през цялото време афишираха, че ще го построят, че ще налеят десетки милиони, се изнесоха от ръководството, точно когато той се събори. И към днешна дата дори не е ясно как ще се процедира с изграждането на новото съоръжение. Появяват се и съмнения за евентуално забавяне, за предстоящи съдебни процеси. Това беше големият ми страх, познавайки хората от предишното ръководство, и той се сбъдна – че ще разтурят стадиона и ще се изнесат нанякъде.

Как очаквате да се развие клубът при новата власт?

– Който и да е отговорният фактор в ЦСКА, трябва да се заложи на хора, които са се доказали, а не тепърва да се експериментира. Когато говорим за ЦСКА, е ясно кой кой е. И като успешни треньори, и като селекционери. Ако вземем някого, защото е симпатичен, сладко говори и може пък и да стане, не знам дали ще потръгнат добре нещата. Дали ще е Стойчо Младенов, Любо Пенев, Мето Томанов, трябва да са хора, показали с успехите си, че могат да свършат работа. Защото организацията на футбола е много комплексна и не е само да купиш 5 или 10 футболисти. И не става само с пари. Бил съм в ръководството, познавам нещата отвътре и знам, че е нужна много сериозна организация.

Кой трябва да бъде старши треньор на ЦСКА през следващия сезон?

– Както вече казах, основните фаворити са Стойчо Младенов и Любослав Пенев. Кой друг се е доказал? Ако решат, че Стамен Белчев може да се справи, да го оставят. Но и това ще е експеримент. И ако не стане с Белчев, кой ще обира негативите? Едва ли викове "оставка“ ще са добри за новото ръководство. Говори се и за Томаш, аз го познавам още откакто беше футболист. Добро момче е, има желание, но не знам дали в този преходен момент има капацитет да се справи и дали няма името му да стане жертва на конкретната ситуация. Иначе много харесвам Томаш, уважавам работата му. Просто са нужни хора, които са доказали, че могат да се справят в трудни ситуации.

  Сподели
195