Галатасарай с обрат на "Олд Трафорд"


FUTBOL-TV

Галатасарай с обрат на

Манчестър Юнайтед инкасира неприятна загуба с 2:3 в двубоя срещу Галатасарай, който се игра на "Олд Трафорд". При това гостите стигнаха до обрат.

Хората на Ерик тен Хаг успяха да излязат напред в 17-ата минута, когато дълго подаване в предни позиции бе поето от Рашфорд на десния фланг, той центрира към Расмус Хойлунд, а датчанинът с глава от непосредствена близост реализира за 1:0.

След само 6 минути Галатасарай изравни и се върна в мача. Давинсон Санчес изрита топката към Уилфред Заха. Той влезе в страхотна схватка с Далот и успя да го пребори, след което прати топката зад Онана - 1:1.

След час игра гол за домакините беше отменен. Маунт подаде към Расмус Хойлунд, който много технично финтира Боей и с мощен шут се разписа. Много бързо обаче беше отсъдена засада, а такава имаше. Малко след това Рашфорд също стреля добре с глава, но Муслера се намеси. Датският таран все пак стигна до второто си попадение малко след изминаването на час игра, когато Давидсон Санчес се подхлъзна около централния кръг, топката бе поета от Хойлунд, който показа отлична скорост и преодоля Муслера за втори път в двубоя.

Само 4 минути бяха необходими на Галатасарай за да изравни. Двойно подаване между Икарди и Йълмаз остави последния сам на дясното крило. Той подаде към Керем Актюркоглу, който с лекота преодоля Андре Онана.

В 77-та минута Онана допусна нова грешка при игра с крака. Топката отне Анхелиньо и се наложи Касемиро да се жертва и повали играча на гостите в наказателното поле. Това доведе до втори жълт картон за Каземиро, който бе изгонен, а освен това и дузпа. Икарди обаче не уцели вратата от бялата точка и равенството се запази.

Мачът обаче продължи да бъде интересен. В 81-та минута Мауро Икарди остана сам срещу вратаря. С много красиво копване Икарди преодоля Онана и турския гранд поведе в резултата.

  Сподели
902