Десаи посъветва Мбапе да отиде в Саудитска Арабия


Н. Гавазов

Десаи посъветва Мбапе да отиде в Саудитска Арабия

Бившият защитник на френския национален отбор Марсел Десаи говори за бъдещето на нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе.

"Многократно съм казвал, че бих избрал отбор от друга част на света. Що се отнася до Мбапе, не мисля, че Реал Мадрид е идеалният вариант за него: Винисиус Жуниор играе на левия фланг, играч със същото качество като Джуд Белингам, така че не се знае дали Мбапе ще бъде титуляр, както той иска.

По отношение на футболния бизнес, за £350 милиона бих отишъл в Саудитска Арабия за една година и след това бих се върнал през следващия сезон, годината на Световното първенство. Тъй като съм вече на 26 години, бих осребрил тези пари и бих играл в друг отбор в името на футбола. Мбапе също иска да играе футбол“, заяви Десаи.

Припомняме, че по-рано медиите съобщиха, че Мбапе вече е подписал договор с Реал до 2029 година. Нападателят каза на съотборниците си и на треньорския щаб на ПСЖ, че ще напусне клуба след края на сезона. На свой ред президентът на Лос Бланкос Флорентино Перес уведоми треньорския щаб на Карло Анчелоти, че Мбапе ще стане новият играч на Реал Мадрид.

Мбапе играе за ПСЖ от 2018 г. Договорът на нападателя с клуба е до лятото на 2024 г. В момента стойността на трансфера на играча се оценява на 180 милиона евро.

  Сподели
157