Дешан: Антоан каза, че всичко ще се нареди преди Световното


Н. Гавазов

Дешан: Антоан каза, че всичко ще се нареди преди Световното

Старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан обясни, че трансферните слухове не отвличат вниманието на нападателя Антоан Гризман.

"Тези разговори не го отвличат. Антоан обясни, че всичко ще се подреди до началото на първенството. Това е негов избор. Ние можем да обсъдим тази ситуация с него и след това той да вземе решение", заяви Дешан.

Още преди седмица в пресата се появиха информации, че Барселона е близо до осъществяване на трансфера на нападателя на Атлетико Мадрид Антоан Гризман, съобщава AS. Според информацията, в близко време двата клуба трябва да уточнят оставащите детайли от контракта и ще трябва да обявят сделката през следващите две седмици, т.е. още преди старта на Световното първенство по футбол. Към момента единственият, който може да попречи на трансфера е самият Гризман. AS твърди, че в случай, че французинът размисли и откаже да подпише контракт с Барселона, той ще трябва да заплати на каталунците глоба в размер на 20 милиона евро. Това е един от пунктовете от предварителното съглашение между страните.

Що се отнася до стойността на трансфера, то Барселона е готова да плати за Гризман 115 милиона евро заради запазване на добрите отношения с Атлетико. В случай, че Атлетико откаже преговорите, тогава на шампионите няма да им остане нищо друго освен да активира клаузата за откупване на играча в размер на 100 милиона евро. Официално преходът ще бъде оформен на 1 юли. Това е първият ден от летния трансферен прозорец. Към момента всичката по-горна информация не е потвърдена от официален източник.

Напомняме, че след финала в Лига Европа с Олимпик Марсилия изпълнителният директор на Атлетико Мадрид Мигел Анхел Хил Марин отново коментира ситуацията с нападателя на отбора Антоан Гризман: "Всичко напълно зависи от неговите чувства. Ако той иска, може да твори история с Атлетико, където всичко се върти около него или да отиде в клуб, където никога няма да влезе в историята. Ако той реши, че не иска да продължава с нас, тогава ще приемем неговото решение".

  Сподели
378