Лапорта се обърна към феновете на Барса


Н. Гавазов

Лапорта се обърна към феновете на Барса

Президентът на Барселона Жоан Лапорта се обърна към феновете, след като спечели изборите.

"Моля всички фенове на Барселона да не мислят за това какво трябва да направи клубът за вас. Вместо това можете да помислите какво можете вие да направите за него. Можете да го обичате, да го обичате повече от всякога.

Ще работим с максимална отговорност, оптимизъм, позитивност, скромност, благородство и вдъхновение, за да постигнем целите, които сме си поставили. Нашето семейство ще преодолее трудностите и ще постигне успех.

Бих искал Барса да бъде с новия "Камп Ноу". Искам  Меси да остане с нас, а клубът ще бъде здрав от икономическа гледна точка. Разчитам на един или два трофея в Шампионска лига. Не искам да давам фалшиви очаквания за Меси. Ще му направя предложение. Не знам дали Лео ще остане, защото може да преговаря с всеки клуб. Но мисля, че с нас той е в състояние да спечели още една Шампионска лига", заяви Лапорта.

Напомняме, че Виктор Фонт и Тони Фрейша бяха другите кандидати за президент на клуба. Емили Русо и Августи Бенедито се оттеглиха от изборите, като Русо определи надпреварата като "мръсна война".

Изборите първоначално бяха насрочени за 24 януари. Каталунските власти обаче уведомиха клуба, че епидемиологичната ситуация не позволява на избирателите да се движат свободно между общините.

Миналата есен Хосеп Мария Бартомеу бе освободен от поста президент на Барселона, след като се изправи  пред критики на фона на лошите резултати и желанието на капитана на отбора Лионел Меси да напусне клуба.

  Сподели
139